fbpx

Poate că nu stăm noi foarte bine la partea de drumuri și autostrăzi, însă la capitolul frumuseți naturale, locuri superbe de vizitat și de rezervat, cu siguranță suntem în fața multora. Și pentru că nu mai este mult până la vara, m-am gândit să vă recomand câteva dintre locațiile pe care eu le consider foarte frumoase și care întradevăr merită  bifate dacă este să ne raportăm la locație, mâncare și ospitalitate; mai ales că o parte din ele nici nu sunt la foarte mare distanță de București.

Hadar Chalet

Deschidem lista cu o locație superbă, ascunsă undeva în pădure departe de zgomotul mașinilor sau al vecinilor, situată  fix în mijlocul pădurii. Cu siguranță când ajungi aici lași în urmă orice grijă, orice zgomot, orice problemă și te încarci cu energie doar ascultând ciripitul păsărelelor și adierea vântului cald de vară. Locația este un ținut de poveste, un veritabil Chalet de lux cu 12 camere, cu o grădină imensă atent îngrijită, un teren de tenis, o păstrăvărie, o piscină în aer liber și un restaurant cu mâncare proaspătă și foarte gustoasă.

În anii 80 când a fost construită, locația a fost dedicată exclusiv liderilor de la acea vreme, aici  având loc vizite de stat importante la acel moment. Cu timpul însă locația a fost retrocedată iar uletrior cumpărată și renovată în totalitate, într-un decor spectaculos.

Pe lângă peisajul natural și oaza de liniște din zonă, mâncarea este tot timpul proaspătă, pregătită doar cu preparate naturale din zona, iar personalul locației este mereu dispus să te ajute.

Pastel Chalet

Această locație este întradevăr un loc de poveste din județul Brașov, situat în Parcul Natural Ciucaș, cu 15 camere superbe, fiecare decorată în stil diferit, cu o atmosferă unică și o poveste proprie. Pensiunea formată  din 3 corpuri pentru cazare și restaurant este aşezată într-o zonă pustie şi liniştită, o zonă în care vă puteţi bucura de plimbări lungi prin împrejurimi, de drumeţii sau de plimbări cu bicicleta (se pot închiria biciclete  chiar de la pensiune). Este un loc în care să vă conectaţi cu natura, să-i observaţi transformările şi culorile, într-un cuvânt să vă bucurați de natură cu toate frumusețile ei.

Pastel Chalet nu e nici pe departe genul de loc în care să te cazezi pentru că nu ai altă opţiune. Dimpotrivă, este genul de loc pentru care mergi în mod special 3 ore cu maşina, din Bucureşti. În primul rând, pentru că zona Vama Buzăului este extraordinară din punct de vedere natură. Iar în al doilea rând, pentru că Pastel Chalet are un aer de cabană chic, fiind genul de loc în care mergi să te relaxezi și să te bucuri de natură, în condiții foarte bune.

By the Lake

Locația se află la doar 28 km de București și include 5 dormitoare separate, mansardă și un living. În plus are o grădină de 3000 metri, o terasă cu vedere la lac și  un Jacuzzi exterior încălzit cu vedere la lac. By The Lake este un proiect de familie, găzduit de Gabriel, arhitectul locației și Taisia, cea care s-a ocupat de altfel de partea de design interior. Și chiar dacă este la doar câțiva  km distanță de București, locația se află în mijlocul naturii, unde poți să dai o fugă cu familia și prietenii pentru a te bucura de câteva zile, departe de nebunia orașului.

Vei găsi aici o căsuță pe malul lacului, cu camere inspirate și decorate cu accesorii din Mexic și Cuba, cu influențe balineze, dar bineînțeles și tradiționale românești. Fără doar și poate că locația oferă tot ce ai nevoie pentru că bunăstarea ta să fie pe primul loc. Vei găsi aici de la bucate care de care mai alese, la un bar de limonadă, o zonă de cafea, șezlonguri și umbrele de soare dar și un grătar pentru barbecue.

Acacia Village

Este o altă locație care merită bifată și care la fel are un mare atu că este foarte aproape de București, la doar 45 km distanță, în Ogrezeni, județul Giurgiu. Proprietatea este situată în mijlocul naturii, departe de tumultul oraşului și oferă cazare în bungalow-uri și camere duble cu amenajări deosebite.Acacia Village este un colţ de natură cu toate facilităţile, și un concept unic în România, care oferă clienților săi toate ingredientele necesare pentru o relaxare totală, de la sală de jocuri, teren de sport și minigolf, spa, piscină, livadă, lacuri și grădini.

Mâncarea este mereu proaspătă, preparată din ingredientele de la fermă și grădina proprie.Livada și parcul înconjurat de salcâmi sunt adevărate oaze de liniște și frumusețe iar grădina este un loc superb unde te poți plimba admirând fazanii care umblă liberi prin curte. Și nu în ultimul rând ospitalitatea este un punct forte al acestei locații. Încă de când ajungeți veți fi întâmpinați de un personal care se va asigura că nu vă lipsește nimic pe parcursul șederii aici.

Raven’s Nest – the hidden village

Locația  este ascunsă în inima munților Apuseni,  aproape de Cluj și este destinația ideală pentru a evada de la viața agitată de oraș. După cum îi spune și numele, “the hidden village”, locația este ascunsă într-o mică vâlcea, înconjurată de un gard țărănesc din nuiele, unde ești întâmpinat de o atmosferă calmă și relaxantă. Gazdele pensiunii sunt Adi și Alina, un cuplu din Cluj care au decis să lase în urmă viața agitată de oraș pentru a se reconecta la natură și tradițiile străvechi, și astfel cu pasiune și multă muncă, au reușit să creeze acest loc minunat.

Raven’s Nest, este format din trei case tradiționale vechi de sute de ani, restaurate cu cea mai mare grijă. Și chiar dacă toată mobila și decorațiunile sunt inspirate din cultura Transilvăneană întregul ansamblu, oferă în același timp tot confortul lumii moderne. Poți petrece aici un weekend minunat, și te poți bucura de tot ceea ce oferă locul și împrejurimile, precum munții și pădurea din jur. Ziua te poți relaxa în zona hamacelor, iar seara poți admira cerul înstelat din jacuzzi-ul  situat la marginea pădurii, sau te poti uita la un film la cinematograful în aer liber, organizat de către proprietari în cadrul locației.

LASĂ UN COMENTARIU
239 vizualizări