fbpx

Ați avut vreodată una dintre acele zile care seamănă cu o „zi șablon?” Te-ai trezit, ai mers la birou ca de obicei și ai încheiat ziua cu nimic special de menționat?

Aceste zile nu sunt neapărat cele mai rele. Dar chiar și atunci când o luăm cu ușurință, putem totuși să animăm viața și să schimbăm rutina din viața noastră de zi cu zi prin practica Mindfulness.

Vă recomandăm 7 ritualuri Mindfulness care vă vor schimba viața, vă vor transforma ziua și vă vor aduce fericirea prin conștientizarea mai atentă a activităților preferate, de la ritualuri de dimineață conștiente până la idei de viață pline de inspirație.

  1. Începeţi-vă dimineaţa cu Recunoştinţă

Luați-vă câteva momente pentru a reflecta dimineața când vă treziți și notați-vă în jurnal mulțumirea pentru șansa de a vă bucura de o nouă zi. Chiar și cercetările susțin ideea jurnalului de recunoștință. Un studiu realizat în NeuroImage despre efectelor recunoștinței asupra creierului a arătat că atunci când practici recunoștința în mod constant, îți antrenezi creierul să simtă mai ușor recunoștința care se regăsește în interacțiunile tale cu ceilalți.

  1. Setaţi-vă zilnic o Intenţie

Chiar dacă sunteți obișnuiți să stabiliți o intenție înainte de practica yoga, de ce să nu stabiliți o intenție la începutul fiecărei zile? Indiferent de intenție, lăsați ca aceasta să vă fie lumina călăuzitoare pe parcursul acelei zile și adaptați-vă intenția pe baza a ceea ce aveți nevoie în ziua respectivă.

  1. Aranjaţi-vă patul în fiecare dimineaţă

Așa cum a spus amiralul William H. McCraven în faimosul său discurs de început, „Dacă vă pregătiți patul în fiecare dimineață, veți fi îndeplinit prima sarcină a zilei. Vă va oferi un mic sentiment de mândrie și vă va încuraja să faceți o altă sarcină, și alta, și alta. Și până la sfârșitul zilei, o singură sarcină finalizată se va transforma în multe sarcini finalizate. ”

  1. Explorați Slow Food și Mindful Eating

Ați auzit despre fast-food, dar ați încercat vreodată „slow food?” Acest stil de a mânca lent se întâmplă mai mult în vacanță sau în timp ce luați masa la restaurant, dar ce ar fi să aduceți aceeași plăcere în viața de zi cu zi. Savurați fiecare înghițitură, încetiniți ritmul în timpul meselor și concentrați-vă pe aroma fiecărei înghițituri.

5. Exersează Ascultarea activă

Nu este nimic mai frustrant decât atunci când vorbești cu cineva și observi că de fapt nu te ascultă. Acordați altora atenția pe care doriți să o primiți. Încercați să purtați o conversație în care sunteți pe deplin prezent, fără multitasking. Acest lucru vă poate ajuta să vă implicați mai mult în ceea ce spune cealaltă persoană, iar conversația va curge mai liber.

  1. Fii Creativ

Chiar dacă nu vă considerați că fiind o persoană creativă, cu toții ne exprimăm creativitatea în moduri diferite. Practicând atenția pe parcursul zilei, te-ai putea deschide la idei noi pentru a-ți inspira creativitatea. Încercați să scrieți, să desenați, să gătiți, să cântați muzică etc. Încercați ceva nou și lăsați-vă dus de val.

  1. Încheiaţi-vă ziua cu Meditaţie

Chiar și doar cinci minute de meditație vă pot ajuta să vă relaxați și să reflectați la ziua care tocmai se va încheia. Nu este necesar să petreceți prea mult timp în meditație, ci doar să respirați conștient și să vizualizați cum a decurs ziua voastră.

LASĂ UN COMENTARIU
71 vizualizări