fbpx

Paștele, una dintre cele mai așteptate sărbători, reprezintă un prilej de a găti rețete tradiționale și de a ne strânge alături de cei dragi în jurul unei mese îmbelșugate. Însă aceste tradiții înseamnă uneori și excese ale noastre și modalități de consum nesănătoase pentru noi, familia noastră și mediul înconjurător.

Importanța unui stil de viață sănătos nu trebuie  negljată și tocmai de aceea este  foarte important să avem în vedere o masă cât mai cumpătată și fără excese.

În acest articol vei găsi câteva sfaturi care să ne ajute să fim mai echilibrați în ceea ce privește mesele festive, iar după trecerea sărbătorilor să rămânem cu sentimente pozitive, relaxați și bucuroși că am petrecut timp cu prietenii și familia noastră, și nu să avem stări de disconfort și păreri de rău, datorită meselor.

Este normal ca mâncarea să însemne pentru noi și satisfacție, însă trebuie să fim conștienți că, deși ea ne oferă un oarecare confort de moment, aceasta nu ar trebui să fie motivul ce stă la bază Sărbătorilor, cât mă degrabă aceste sărbători să fie un prilej de reconectare cu cei dragi și relații interumane.

1.  Mănâncă cât mai încet și doar cât ai nevoie.

Atunci când mâncăm mai încet, ne putem bucura din plin de fiecare ingredient și aromă din preparate gustate.

2.  Mișcă-ți corpul

Activitatea fizică este un prilej de a petrece timp de calitate cu cei dragi, în afară meselor.

O ieșire în aer liber ne ajută să ne relaxăm, lumina solară ne dă o stare bună, contribuie la producția vitaminei D și ne ajută să ne odihnim mai bine; iar mișcarea contribuie și la o digestie mai bună.

3.  Aprovizionați-vă din timp și cu gustări sănătoase

Asigurați-vă că aveți la dispoziție o varietate de gustări nevinovate, inclusiv fructe și legume proaspete, nuci nesărate, biscuiți și alte gustări din cereale integrale, dulciuri fără zahăr. Varietatea este cheia și prea mult din orice vă poate dăuna și deteriora  starea de  bine a organismului

4.  Consumă cât mai multă apă

Toate celulele și organele din corpul tău au nevoie de apă pentru a funcționa corect. Apa menține sistemul imunitar puternic. Consumul regulat de apă ajută organismul să lupte cu toxinele și să nu le permită să se „depună”.

5. Fii prezent în discuțiile cu cei dragi

Fii prezent alături de cei dragi, cu tine și nevoile tale, în ceea ce faci și ce vrei. Și asta fără să simți presiunea sau nevoia de a face ceva tot timpul, fără să te gândeșți la ceva anume. Fără să analizezi, să rezolvi probleme, fără un scop sau un rezultat concret. Ci pur și simplu, bucură-te de momentele cu prietenii.

6. Cumpără doar cât ai nevoie

Trăim într-o perioadă în care orice este accesibil oricând, la un click distanță, ceea ce ne face să ne dorim lucruri, fără să avem nevoie de ele neapărat. Așadar înainte să pleci la cumpărături pregătește-ți o listă cu ce ai nevoie și încearcă să o respecți fără abateri.

7. Rămâi prietenos cu mediul

Chiar dacă este o perioadă în care ne relaxăm mai mult, ieșim mai mult în natură, ar trebui să avem grijă de mediul înconjurător, să păstrăm curat în jurul nostru să reciclăm mai mult.

 

LASĂ UN COMENTARIU
520 vizualizări