fbpx

În sfârşit ne putem relaxa în vacanţă, la plajă, la munte sau oriunde am dori să călătorim, cu o carte bună şi încărcaţi cu energie pozitivă.

Și întrucât se apropie acea perioadă din an în care urmează să ne luăm concediu și să plecăm prin lume, m-am gândit să adun câteva recomandări de cărți ușor de citit, numai bune de pus în bagajul de vacanță.

Este adevărat că în funcție de sex, de vârstă sau chiar de interesul pentru un anumit domeniu, gusturile pentru lectură sunt diferite, însă cu siguranță cu toții ne dorim să lecturam cărți cât mai uşor de citit, cu un fir al poveştilor uşor de urmărit și care să ne capteze atenţia.

 

1. Hoțul de Cărți de Markus Zusak

Cartea este un roman care descrie o serie de evenimente ce au loc în timpul celui de-al doilea război mondial și al Holocaustului în viața lui Liesel Meminger, personajul principal,  precum și majoritatea evenimentelor  care au loc în viața ei. Toate acestea construiesc firul povestirii, generând astfel o mulțime de acțiuni ulterioare. Deși este o carte cu o perspectivă captivantă, este totuși  un roman de acțiune, care ne provoacă să ne gândim la toate aceste evenimente.

2. Un bărbat și o femeie, de Jojo Moyes

Cartea ne oferă o imagine a realității, unde oamenii de rând trebuie să muncească înzecit pentru a întreține o familie, și în care Jess Thomas, eroina acestui roman, găsește mereu puterea de a merge înainte, chiar dacă are mereu grija zilei de mâine, iar sacrificiile făcute de ea sunt enorme și nimic nu i se pare greu când este vorba de copiii ei.

3. Pacienta Tăcută de Alex Michaelides

Cartea este un thriller psihologic care descrie violența unei femei împotriva soțului ei și efortul terapeutului care încearcă să descopere motivele acestei tragedii. Personajul principal  Alicia Berenson, este considerată vinovată pentru uciderea soțului ei, fotograful Gabriel. Din cauza unei pledoarii de diminuare a responsabilității, ea este închisă la o unitate criminalistică denumită Grove. Mai departe povestea ia o întorsătură aparte în viața Aliciei.

4. Oamenii Fericiți Citesc și Beau Cafea de Agnes Martin-Lugand

Cartea, spune povestea lui Diane, proprietara unei cafenele literare pariziene, care după pierderea soțului și a copilului într-un tragic accident de mașină se mută într-un sătuc din Irlanda, în încercarea de a se vindeca și a își continua viața după un an de derivă.

5. Splendida Cetate a Celor o Mie de Sori de Khaled Hosseini

Cartea Splendida Cetate a Celor o Mie de Sori, scrisă de Khaled Hosseini, urmărește povestea lui Miriam care crește în Afganistanul anilor ’60 și se zbate să supraviețuiască pe parcursul următoarelor decade. Personajele principale ale cărții  Mariam și Laila devin aliați într-o bătălie cu Rasheed, soțul acestora, a cărei violență este susținută de tradiții și de legea talibană din Afganistan.

LASĂ UN COMENTARIU
102 vizualizări