fbpx

Când a fost ultima dată când te-ai întrebat asta? Când a fost ultima dată când cineva te-a întrebat asta ? Nu te grăbi să răspunzi. Nu te întreb ce destinație exotică ți-ai dori să vezi vara aceasta, unde să stai cu burta la soare o săptămâna, după un greu, deoarece sunt convinsă că ai deja o lista lungă plină de idei și oferte în agendă.

Nu te întreb nici despre ultimul model de mașină apărut recent, pe care ți-ai planificat să-l achiziționezi până la finalul anului. Nu, nu e despre asta.

Care sunt dorințele tale profunde ? Ce ai face tu dacă nu ți-ar fi frică ?

Ai ieși pe ușa glisantă a corporației și ai renunta la jobul care în acest moment nu îți aduce nicio satisfacțiefinanciară, personală, etc ? Ai începe acel business la care te tot gândeșți de ceva timp ?

Ai ieși zâmbind, cu cu capul sus, dintr-o relație în care te simți captiv, prizonier  de ani de zile ?

Ți-ai face curaj și ai merge să vorbeșți cu acea persoană pe care o vezi zinlic la birou și care îți zâmbește de fiecare dată când te vede ?

Ai începe să scrii la cartea la care tot visezi de ani de zile ?

Ai urcă pe Everest, sau te – ai arunca cu parașuta ?

Ce ai face tu dacă nu ți-ar fi frică ?

Oprește-te pentru o clipă, pune stop acțiunilor tale de la acest moment, gândește-te. Și încearcă să faci asta fără discernământ , fără  critici sau analize. Notează într-un jurnal tot ce îți trece prin minte, oricât de nebunesc ar părea, de irațional, de absurd sau de nebun.

De multe ori facem doar lucrurile care nu ne plac și nu prioritizam niciodată sau aproape niciodată, ceea ce ne-am dori de fapt să facem. De cele mai multe ori nici nu ne dăm voie să ne gândim, să ne imaginăm cum ar fi dacă ?

Mereu găsim motive să rămânem în aceași situație sau relație care nu ne face bine, invocând tot felul de scuze precum : sunt prea batran, nu pot, sunt singur, nu mă voi descurca.

Cum spunea un înțelept, o călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas, și pe care doar tu ai puterea să îl faci. Alege măcar unul dintre visele tale și transformă-l în realitate, zi după zi .

Ai o singură viață, trăiește-o cum se cuvine, și fă din ea opera ta de artă cea mai bună.

LASĂ UN COMENTARIU
76 vizualizări