Încă din copilărie ni se implementează în minte că pentru a crește mari și sănătoși trebuie să mâncăm tot din farfurie. Așadar creștem cu această idee și oamenii își imaginează că în continuare trebuie să mănânce mari cantități de mâncare pentru a fi sănătoși și puternici, când de fapt, astfel doar se obosește și mai mult sistemul digestiv, fiind supraîncărcat.
Prin urmare o supra alimentație, duce la dereglarea procesului digestiv, iar când sistemul nu mai poate sau nu mai are timp să elimine alimentele corespunzătoare, apare și oboseala, senzația de greutate și chiar boală.
De fapt, așa cum am observat încă din vremuri străvechi, și cum de altfel este dovedit și de către cercetători, mai puțină mâncare poate chiar să prelungească viața. Dacă întotdeauna mănânci și ești mereu plin după masă, vei fi lipsit de energie, somnolent și greoi, și nu ai chef să faci prea multe lucruri așa încât să te perfecționezi în hoby-urile, cursurile, sau jobul tău.
Dacă pe de altă parte înveți să te ridici de la masă ușor flămând, refuzând alte câteva îmbucături care poate ți-ar fi plăcut, cu siguranță te vei simți mai vioi, mai energic și gata de lucru.
Atunci când mâncați, sistemul digestiv absoarbe doar ce îi este necesar și încearcă să se debaraseze de ce este străin sau dăunător. Însă el nu va putea face această eliminare când este supraîncărcat sau când mâncarea care îi este dată conține prea multe impurități, precum mâncarea de tip fast-food, mâncarea procesată, etc. Prin urmare rezidurile se vor acumula în diferite organe și mai ales în intestine.
În plus dacă înveți să mănânci conștient și cu dragoste, chiar dacă reduci din cantitate, vei extrage o cantitate incredibilă de energie. Așadar mănâncă încet şi mestecă bine, nu doar de dragul digestiei ci pentru că, gură este un laborator spiritual care absoarbe alimentele înainte de a transmite totul spre stomac. Și mai ales nu uitați să respirați când mâncați, deoarece respirând profund în timpul mesei ajută la digestie.
Unii oameni nu văd legătura între ce consumă ca alimente şi starea sănătăţii lor. Totuşi, fiecare dintre noi îşi construieşte corpul cu hrana pe care o absoarbe. Corpul este format din ceea ce consumă deoarece există un raport între ce mâncaţi şi cum mâncaţi,dar şi cum vă odihniţi.
Așadar, parasiți ideea că trebuie să mâncați mai mult pentru a fi sănătoși, deaorece este total eronat.
Viitorul fiecăruia dintre noi depinde de modul în care ne hrănim.
Și nu uita: numai dacă mănânci într-un anumit fel şi în cantităţi rezonabile, vei fi mai mult timp sănătos şi energic.