fbpx

Mulți oameni, din dorința de a-și schimba forma corpului sau dimensiunea, apelează la o formă de regim alimentar condusă de reguli, care implică de obicei restricționarea caloriilor sau a anumitor alimente. Cu toate acestea este dovedit că, creșterea în greutate poate fi rezultatul unei stări nu doar de supra-consum, ci și de subnutriție.

Nu toate caloriile sunt egale. O mână de migdale față de aceeași cantitate de calorii sub formă de chipsuri are un efect extrem de diferit asupra corpului. În timp ce menținerea porțiunilor sub control este esențială pentru menținerea greutății, una dintre cele mai bune modalități de a pregăti o farfurie bine echilibrată este de fapt, să observăm varietatea de culori în  farfurie. Prepararea unui fel de mâncare cu verde, roșu și galben vă ajută să creați o masă bogată în nutrienți, care va alimenta mai bine corpul pentru antrenamente, recuperare musculară și pierderea în greutate.

Există un grup specific de nutrienți numit fitonutrienți, care este absolut necesar pentru organismul nostru. Aceștia sunt compușii pe bază de plante care oferă alimentelor culorile lor naturale. Și, deși primim zilnic mai puțin de o linguriță de fitonutrienți, aceștia au un efect benefic asupra corpului.

Un studiu recent publicat de profesorul Dr. Deanna Minich, ilustrează importanța mâncării cu un spectru de culori cât mai variat.

Consumul unui spectru de alimente pe bază de plante în mod special ajută organismul să funcționeze mai bine, dar ajută și la susținerea unei digestii sănătoase și bine echilibrată.

Așadar construiți un platou curcubeu pentru fiecare masă, și dacă nu știți cum să faceți asta atunci când pregătiți masa, atunci, începeți prin a încerca să gândiți în culori nu în calorii, și să vă bucurați de colajul frumos pe care îl puteți crea pe farfurie.

Motive pentru care nu este recomandat doar sa numeri caloriile și mai bine concentrează-te pe culorile din farfurie:

1. Va deveni plictisitor să numeri la fiecare masă caloriile

Acest lucru va lua din plăcerea mâncatului și va pune multă presune asupra ta, crescând nivelul de stres zilnic.

2.  Caloriile nu sunt întodeauna relevante

Una e să îți iei 2000 de calorii doar din prăjituri sau pizza și altă e să iei aceleași număr de calorii din carne la grătar, salată și legume. Așadar nu caloriile în sine sunt relevante, ci nutrienții pe care îi oferă sau nu, corpului.

3. Consumă calitate nu cantitate

In loc să te concentrezi pe ce nutrienți să îi dai corpului, de obicei ne concentrăm mai mult pe numărul caloric.

Dacă e să numărați ceva – alegeți întotdeauna să numărați nutrienții pe care îi oferiți corpului ca și combustibil și nu cantitatea de calorii.

4. Viața trebuie trăită, iar mâncarea savurată.

Mâncarea trebuie respectată pentru toate beneficiile pe care ni le aduce. Iar asta nu se face prin număratul caloriilor din fiecare farfurie. Se face prin înțelegerea și aprecierea nutrienților pe care ni-i oferă așa încât noi să trăim o viață sănătoasă plină de energie.

 

 

 

 

LASĂ UN COMENTARIU
44 vizualizări