fbpx

Ce zici dacă începând de mâine îți vei acorda 5 minute în fiecare dimineață pentru a te asigura că visele tale devin realitate? Nu sună rău nu? Acest lucru însă presupune să îți schimbi obiceiurile și să începi să practici un tip de comportament care să îți schimbe diminețile și implicit întreaga viață. Încercați să vă formați o rutină matinală care să vă ajute cât mai mult în proiectarea viselor voastre, cum ar fi o melodie cât mai energizantă și mai pozitivă care să vă inspire în ziua respectivă, un podcast motivațional sau un citatat inspirațional pe care să-l citiți imediat ce vă treziți.

Încercați să dezvoltați un obicei cât mai simplu și mai ușor care să stea la baza succesului dumneavoastră și să personalizați această rutină așa încât să o practicați în fiecare dimineață o perioada cât mai mare de timp. Și fiți sigur că astfel ziua dumneavoastră va fi mai bună și mai strălucitoare.

Practici recomandate pentru rutina de dimineață

  1. Treziți-vă cu 15 minute mai devreme

De exemplu dacă de obicei te trezești la ora 7h00 încearcă măcar pentru o săptămâna să te trezești de la ora 6h45. Marele beneficiu este că vei avea astfel extra time pentru a te acomoda cu o nouă zi.

  1. Personalizați-vă alarma pentru a vă crește energia și concentrarea

Setați alarma în modul vibrație sau creați o alarmă potrivită pentru dumneavoastră. De exemplu,ați putea selecta o voce care spune un mesaj pozitiv pentru alarma de apel de dimineață.

  1. Faceți puțin stretching

Alegeți câteva exerciții simple prin care să vă întindeți corpul. Pot fi chiar și câteva asane din yoga precum Salutul Soarelui pe care să-l repetați de 5-6 ori, și în felul acesta vă ajutați corpul să se alinieze, să se trezească și să-l pregătiți astfel pentru ziua ce urmează.

  1. Luați un mic dejun sănătos

Evitați să lucrați pe stomacul gol. Serviți un mic dejun care să vă dea energie și să vă ajute să îmbunătățiți funcția cognitivă a creierului. Puteți alege alimente precum unul sau două ouă fierte, un iaurt simplu fără fructe, cereale cu lapte, etc.

  1. Fiți stăpânul timpului vostru

Utilizați un cronometru atunci când lucrați așa încât la fiecare 25 minute lucrate să luați o pauză de 5 minute.În felul acesta creierul se va concenta într-un mod mai direcționat și mai eficient. În pauză, îndepărtați-vă de birou și oferiți astfel creierului posibilitatea de a se relaxa. De exemplu puteți face o scurtă plimbare, sau să luați o ceașcă de cafea, de ceai, așa încât să creșteți nivelul de energie, iar apoi reveniți din nou la lucru.

Încercați să introduceți acești pași în rutina zilnică și veți învăța cum să începeți ziua cu bucurie și să o încheiați puțin mai aproape de viziunea acelei persoane care doriți să deveniți.

 

LASĂ UN COMENTARIU
55 vizualizări