fbpx

Trăim într-o lume în care tot mai mulți dintre noi aleg o alimentație bazată mai mult pe legume și fructe și consumă cât mai puțin sau deloc alimente de origine animală. Cu toate acestea, sunt încă multe persoane care confundă vegetarienii cu veganii.

Stilul de viață bazat pe consumul de plante se dovedește eficient și benefic organismului uman. Ba mai mult, cu atât „verde în farfurii” nici caloriile nu se mai adună, ceea ce înseamnă că nu trebuie să le mai ții evidența și să urmarești mereu kilogramele.

Linia definitorie este destul de clară între vegetarian și vegan, dar este deseori confundată de așa zișii ,, chefi,, în bucătărie, sau chiar de marile companii, care se laudă că produc produse alimentare vegetariene sau vegane.

Ce consumă vegetarienii?

În general, o dietă vegetariană include de regulă, orice aliment de origine vegetală precum multe fructe, nuci, semințe, legume și cereale integrale. Nu includ însă în dietă niciun sortiment de carne. Un vegetarian convins exclude definitiv toate produsele animale și nu va consuma nici  măcar pește, stridii sau crustacee.

Ce consumă Semi- vegetarienii?

Semi-vegetarianismul se constituie dintr-o dietă bazată pe mâncărurile vegetariene, dar poate include și produse din pește. Mulți vegetarieni însă nu au nicio problemă în a consuma chiar ouă și lactate .

Ce înseamnă lacto-ovo-vegetarianism?

Un lacto-ovo vegetarian este un vegetarian care include în dieta sa și produsele lactate printre care și ouăle. Vegetarienii nu consumă însă niciun produs obținut prin tăiere.

Așadar, vegetarienii tind să fie puțin mai îngăduitori atunci când vine vorba de consumul produselor derivate de la animale, iar preferințele variază de la o persoană la alta. Prin urmare dietele vegetariene satisfac nevoile nutriționale indiferent de vârsta celor care le adoptă. Având în vedere că fructele și legumele conțin fibre și multe vitamine, este simplu de înțeles că și starea sănătății se îmbunătățește, deoarece alimentația nu conține multe grăsimi, fapt ce reduce riscul de boli de inimă, diabet și obezitate.

Ce consumă Veganii?

Asemenea vegetarienilor, veganii nu consumă deloc carne. Adică nu pui, porc, vită, fructe de mare sau alte animale sau păsări. În plus, pe lângă faptul că nu consumă carne, un vegan nu mănâncă nici ouă, produse lactate sau orice alte produse derivate de la animale.

Un vegan va considera că animalele nu ar trebui să fie exploatate de om sub nicio formă. Unii vegani nu consumă nici măcar miere, întrucât consideră că albinele sunt exploatate pentru a produce acest lucru. Veganii, de asemenea nu folosesc produse ce au fost testate pe animale, cum ar fi produsele cosmetice și cremele de piele. Ei nu folosesc nici măcar produse făcute din pielea animalelor precum curele sau pantofi de piele ori haine de blană.

În general o dietă vegană sănătoasă include: fructe, legume cu frunze verzi, produse din cereale integrale, nuci, semințe și leguminoase. Adepții veganismului de regulă foști vegetarieni, nu consideră veganismul că fiind un stil de viață foarte restrictiv și se bucură de toate beneficiile sale pentru sănătate precum: reducerea riscului de dezvoltare a bolilor de inimă, a cancerului de colon și a celui pulmonar, a osteoporozei, a diabetului, a bolilor de rinichi, și a hipertensiunii arteriale.

Ce consumă Raw Veganii?

Adepții unei astfel de diete consumă alimente vegetale neprelucrate și nepreparate termic. Altfel zis este o dietă vegană fără foc. Dieta poate să includă: fructe și legume proaspete, semințe, nuci, cereale, și alge marine. Dieta este fundamentată de ideea potrivit căreia enzimele trecute prin foc, se distrug sau se alterează.

Dieta raw vegană este bogată în alimente cu multe substanțe nutritive, iar acest lucru se asociază cu numeroase beneficii pentru sănătate precumîmbunătățirea sănătății inimii, reducerea riscului de diabet, și reducerea greutății corporale.

LASĂ UN COMENTARIU
109 vizualizări