fbpx

Dubai, situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic, este cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, în care Sheikhul Mohammed bin Rashid al Maktoum, actualul conducător al Dubaiului și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite a făcut din această destinație una foarte râvnită de către turiști dar și de către cetățenii rezidenți care aleg să vină aici să muncească. Fiind o țară cu climă tropical deșertică, perioada cea mai indicată pentru a vizită orașul Dubai începe din luna Septembrie până în luna Mai. Începând cu luna Iunie temperaturile cresc foarte mult, ajungând chiar și la 50 grade.

Așadar, dacă vreți să începeți anul la soare, printre zgaraie nori și plimbări cu jeepul prin deșert atunci acum este cel mai bun moment să vă luați o săptămână de concediu, și să dați o fugă până în Dubai, mai ales că în această perioada Dubaiul nu este pe lista țărilor aflate în lockdown, deci nu este nevoie de izolare nici la intrare în Dubai și nici la revenire în țară.

Dubai este un loc pentru shopping, plajă și distracție, un loc care te impresionează și care este cu mult înaintea altor orașe cu pretenții. Un oraș pe care dacă îl vei vizită din nou peste cinci ani, te va uimi cu lucruri la care nici măcar nu te-ai gândit vreodată că ar putea fi realizate în realitate.

Și chiar dacă Dubai este o destinație cu o componentă culturală mai puțin prezentă, compensează însă cu atât de multe centre comerciale și magazine elegante, încât întradevăr Dubai poate fi considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu. Este locul perfect în care poți găși tot ce vrei la prețuri foarte bune, mai ales dacă vorbim de branduri de lux.

Dubai este orașul viitorului, fiind parcă desprins din filmele SF, în care tehnologia și ingineria aflate la mâna omului, au dus la dezvoltarea acestui oraș într-un ritm amețitor fiind totul atât de bine realizat. Vorbim aici despre infrastructură foarte dezvoltată, cu autostrăzi care au și 6 benzi pe sens, despre transportul public automatizat, foarte bine pus la punct și foarte bine îngrijit, în care există vagoane speciale pentru femei și copii, și la fel în autobuze sunt locuri speciale pentru femei. Un oraș cu clădiri gigant și centre comerciale atât de mari încât ai nevoie chiar și de două zile să le poți vizita. Și chiar dacă este o țară arabă, este foarte sigură pentru a călători chiar și de unul singur, o țară unde limba engleză este vorbită de către toți localnicii, unde toate indicațiile din mijloacele de transport dar și indicatoarele stradale sunt atât în limba arabă cât și în limba engleză.

Orașul este împărțit în mai multe zone, toate fiind caracterizate de clădiri foarte înalte și peisaje spectaculoase: Al Barsha, Bur Dubai, Deira Dubai, Dubai Marina, Jumeirah, Palm Jumeirah, Seikh Zayed.

Și când ajungi în Dubai trebuie neapărat să faci o vizită la Dubai Mall, mai ales seară, pentru a vedea Dubai Fountain care are cea mai mare instalație din lume pentru fântâni muzicale. Aici jocul de lumini pe ritmul muzicii este spectaculos și chiar merită văzut.

Dacă tot ești în zona Dubai Mall nu poți rata binențeles cea mai înaltă clădire din lume la acest moment, clădirea Burj Khalifa, cu o înălțime de 800 Metri. Și chiar dacă biletul de acces în interior nu este chiar foarte ieftin – (un bilet pentru toate cele 3 etaje: 124-125 și 148 costă în jur de 450 AED, dirhamul fiind la paritate cu leul) îți garantez că merită toți banii, deoarece este o experiență unică. Liftul care te duce la cele 3 etaje este printre cele mai rapide din lume și urcă foarte lin, iar în interior are lumini și muzică tocmai pentru a te pregăti pentru ceea ce urmează să vezi. Nu uită că pentru a evita aglomerația, este mai bine să-ți planifici înainte ziua în care vrei să intri în Burj Khalifa așa încât să-ți poți achiziționa biletul online dinainte.

Un alt loc care cu siguranță va avea un impact pozitiv asupra retinei este și Dubai Marina, un cartier foarte cosmopolit, o zonă superbă pentru promenadă cu restaurante al fresco și plaje cu nisip foarte fin. Cafenelele elegante și piețele artizanale sunt înșiruite pe lângă promenada Dubai Marina Walk, iar Dubai Marina Mall este plin de branduri de lux și lanțuri de magazine internaționale. Binențeles nu sunt nelipsite nici yachturile de lux care navighează în marea artificială.

Și poate una dintre cele mai spectaculoase locații ce trebuie bifată odată ce ai ajuns în Dubai, este Grădina Botanică.

Dubai Miracle Garden este cea mai mare grădină cu flori naturale din lume. În acest spațiu care se întinde pe o lungime de aproximativ 72000 metri pătrați poți găși peste 45 milioane de sortimente de flori. Totul este superb aici, iar modul cum sunt aranjate florile face ca locul să fie parcă desprins din Rai. Diverse culori și forme, de la mașini, păsări, chiar și clădiri celebre toate redate din aranjamnete florale, plasează acest loc în topul celor mai frumoase grădini din lume, motiv pentru care trebuie să aveți pe lista de must to see și acest obiectiv.

Prin urmare, Dubai-ul este întradevăr o experiență care merită trăită. Pentru că tot ce s-a petrecut aici în ultimii 40 de ani cu siguranță va fi și mai diferit peste alți 10 ani, la viteza cu care acest oraș se extinde și avalanșa de proiecte care par să nu se mai termine.

LASĂ UN COMENTARIU
30 vizualizări