fbpx

Într-un Top 3 orașe de văzut în Italia, Florența cred că se află pe primul loc, deoarece este un oraș superb unde poți admira arhitectura uimitoare și poți vizita unele dintre cele mai frumoase muzee din lume. De asemeni te vor fascina măreția Domului dar și  eleganta piețelor, unde poți savura relaxat un aperitiv sau un vin din podgoriile Toscanei. Apoi, vibrația orașului sigur te va cuceri.

Florența are atât de multe lucuri de oferit și este atât de încărcată de palate, parcuri, grădini, muzee și cartiere istorice, încât doar câteva zile de vacanță s-ar putea să nu fie de ajuns că să o descoperi așa cum se cuvine.

Mai ales că nu poți să nu te bucuri și de gastronomia excepțională, bucătăria italiană fiind renumită în întreaga lume, iar bucatele florentine asortate cu renumitul vin Chianti vor seduce cu siguranță chiar și pe cei mai puțin gurmanzi.

Multe dintre principalele atracții turistice sunt adunate în jurul centrului istoric (sit al Patrimoniului Mondial UNESCO), deci te poți bucura din plin de o experiență culturală inedită, din timpul Renașterii.

1. Vizitează Domul

Poți începe turul cu Piazza del Duomo, centrul religios al Florenței, unde poți vizita Catedrala Santa Maria del Fiore. Este o capodoperă arhitecturală cunoscută și sub denumirea de Domul din Florența. Impozantă la exterior, bogată în motive Renascentiste și cu un interior gotic ce te frapează prin simplitate, Catedrala Santa Maria del Fiore domină orașul, fiind la un moment dat, cea mai mare biserica din Europa. Execuția lucrării a durat peste 140 de ani, iar construcția cupolei, la care se estimează că au fost folosite peste 4 milioane de cărămizi, a durat aproximativ 16 ani. Filippo Brunelleschi, cel care a făcut proiectul a reușit să creeze una dintre cele mai mari cupole de zidărie construită vreodată.

De asemeni, poți vizita terasele exterioare ale Domului – după urcarea a 150 de trepte, ajungând la o înălțime de peste 30 de metri de unde poți vedea toate monumentele orașului.

2. Nu rata nici Giotto’s Campanile

Turnul gotic ce servește drept clopotniță, cu sculpturile salle bogate și încrustațiile în marmură uimitoare.

3. Palazzo Pitti

Acesta este un alt punct important turistic din Florența fiind situat pe partea sudică a râului Arno, în apropiere de Ponte Vecchio și a fost conceput de Brunelleschi pentru Luca Pitti. Mai târziu a fost cumpărat de dinastia Medici. În prezent aici poți descoperi mai multe muzee precum cel al porțelanului, al bijuteriilor familiei Medici, galerii de artă renascentistă și modernă.

4. Grădinile Boboli

Aici ai ocazia să identifici alte monumente spectaculoase, precum Fântâna lui Bacchus, Fântâna lui Ocean și Fântâna lui Neptun. Cele mai multe dintre statuile care domină fântânile sunt replici. De asemeni te poți bucura de multă relaxare aici.

   5. Ponte Vecchio

 Podul medieval arcuit traversează râul Arno fiind în continuare ocupat de mici magazine, pline de bijutieri și galerii de artă. Este locul cel mai potrivit pentru a face poze superbe în doi .

6. Galleria Uffizi

Este locul unde trebuie să ajungi negreșit. Acestea găzduiesc, în cele 45 de încăperi, peste 1.500 de lucrări de artă impresionante, printre care se află picturi semnate de Botticelli, Da Vinci sau  Michelangelo.

7. Galleria dell’Accademia

Locul unde se află, printre alte creații celebre și opera David, al lui Michelangelo.

Despre David se spune că este cea mai cunoscută și cea mai apreciată sculptură din lume și vâzând-o de aproape rămâi cu adevărat împietrit de geniul lui Michelangelo.

8. Fă o plimbare pe străduțele mai puțin aglomerate

Află despre Leonardo, Michelangelo, Donatello, dar și despre Dante, mergând spre casa acestuia din urmă, în inima Florenței medievale.

9. Piazza della Signoria, centrul civic al orașului.

Aici se află Palazzo Vecchio, actuala primărie a Florenței. Dacă Domul este cea mai importantă clădire cu valoare religioasă, Pallazzo Vecchio este cea mai importantă clădire administrativă a Florenței și care este la rândul ei  foarte spectaculoasă.

10. Piazzale Michelangelo

Aceasta a fost construită în 1869 în stil neoclasic, pe un deal, ca o terasă, oferind o panoramă superbă asupra orașului. Aici poți sta ore în șir, fără să te plicitisesti. Te asigur că drumul până aici sus merită din plin.

11. Mercato Centrale San Lorenzo

Este un spațiu modern, construit într-o hală veche, și în care poți descoperi zeci de restaurante și baruri care servesc o mulțime de feluri de mâncare, de la celebrele fripturi florentine, pește sau paste, până la brânzeturi fine, salate, preparate vegetariene, deserturi tradiționale toscane și desigur, multe feluri de vin.

În plus se spune că Florența ar fi locul unde s-a inventat înghețata. Se pare că Ruggieri Cosimo ar fi fost cel care a creat prima aromă de “gelato” la sfârșitul secolului al XVI-lea pentru familia De Medici din Florența. Așadar, lasă-te cucerit de vibrația orașului, savurând la desert un gelato italiano.

Desigur nu poți încheia acest city break la Florența fără să admiri orașul la apus, alături de o degustare de vinuri, și de un platou de crostini ascultând povești despre gloria Renașterii.

Florența este o experiență la dolce vita în sine, pe care trebuie să o încerci măcar o dată în viață.

LASĂ UN COMENTARIU
109 vizualizări