fbpx

Pilates a fost inventat de Joseph Pilates în anii 1920 că formă de reabilitare fizică. Este un stil de exercițiu care dezvoltă corpul în mod echilibrat, corectează postura greșită a corpului, crește puterea în mușchii de bază, îmbunătățind în același timp flexibilitatea generală.

Metoda Pilates este în definitiv o gimnastică posturală care poate deveni tot mai intensă atât timp cât sunt respectate principille tradiționale precum respirație, control, concentrare, centrare, precizie și fluiditate.

Secretul în Pilates este focusul asupra Respirației. Aceasta este esențială pentru metoda Pilates, iar controlul respirației ajută la ușurarea sau creșterea gradului de dificultate a exercițiului.

Fie că sunteți începător în ale sportului fie că vă antrenați în mod regulat, Pilates este o formă de exercițiu accesibilă tuturor. Pilates necesită un stil de exerciții care poate fi realizat ca o rutină de antrenament independentă sau alături de antrenamentele obișnuite.

Pentru a începe cu Pilates, există câteva lucruri pe care ați putea să le aveți în vedere. Primul este vizionarea unor cursuri online deoarece astfel veți învăța mișcările corect și în același timp vedeți și simțiți cum arată un antrenament Pilates.

Este important să nu începeți cu exerciții dificile încă de la început, ci încercați să găsiți cursuri de Pilates pentru începători așa încât să înțelegeți cât mai bine principiile de baza.

Pe lângă vizionarea unor cursuri online recomandăm câteva sfaturi utile care să va ajute să începeți mai ușor antrenamentele Pilates, din conforul casei voastre.

Spațiul disponibil

Dacă faci Pilates acasă, va trebui să ai un spațiu dedicat pentru antrenamente. Nu este nevoie de mult spațiu, însă suficient cât să întindeți o saltea de yoga pe podea.

Echipamentul necesar

Pilates nu necesită niciun echipament. În funcție de gradul de dificultate ales puteți alege să lucrați cu următoarele accesorii:

Gantere de 1,5 kg

Benzi de recuperare

Minge de exercițiu

Înainte de a începe cu Pilates, există câteva exerciții de bază cu care să începeți Practica Pilates.

Shoulders Bridge

Este un exercițiu simplu, foarte util în special pentru cei care suferă de durere sau tensiune în zona lombară.

Rolling like a ball

Este un exercițiu care oferă un masaj pentru musculatura spatelui, fiind și un stretching foarte bun prin întinderea mușchilor de-a lungul coloanei vertebrale. 

Pelvic crunch 

Acest exercițiu lucrează foarte bine mușchii abdominali superiori, și întărește toată zona Core.

High Plank

Exercițiu de planșă în Pilates, este un exercițiu full body care lucrează în mod special umerii și musculatura abdominală.

The Hundred

Exercițiul „Hundred,, crește în primul rând stabilitatea și întărește zona Powerhouse (zona Core). Este un exercițiu de coordonare neuromusculară ce presupune stabilizarea trunchiului, bazinului și picioarelor.

Beneficiile Pilates

Pilates are multe beneficii pentru sănătate, de la flexibilitate sporită la rezistență generală.

  1. Aduce o serie de beneficii fizice asupra organismului, de la creșterea stabilității generale în rutina zilnică până la tonifierea mușchilor abdominali.
  2. Exercițiile Pilates lucrează anumite grupe musculare care în mod normal nu pot fi atât de solicitate prin alte activități fizice.
  3. Ajută la sculptarea musculaturii și îmbunătățirea tonusului muscular.
  4. Corectează postura și îmbunătățește mobilitatea articulațiilor și mușchilor
  5. Alungă durerile de spate și îmbunătățește puterea mușchilor abdominali

Așadar, încercarea exercițiilor de baza Pilates pentru incepatori este una dintre cele mai bune modalități de a vedea dacă acest stil de antrenament este potrivit pentru tine.

Și dacă vi se pare că exercițiile de Pilates pentru începători sunt prea ușoare pentru tine, atunci puteți încerca să practicați variantele intermediare sau chiar puteți încerca câteva exerciții de Pilates cu accesorii.

LASĂ UN COMENTARIU
185 vizualizări