fbpx

Recunosc, îmi place foarte mult bucătăria italiană şi aş mânca oricând cu plăcere paste şi fructe de mare, în orice combinaţie. Iată de ce, de când am văzut cât de simplu se pregăteşte această reţetă, am introdus-o cu regularitate în meniu.

M-am lăsat inspirată de bucătarul şef francez Cyril Lignac pe care l-am urmărit într-o emisiune televizată, văzând în direct cum pregăteşte acest delicios fel de mâncare.

Ingrediente (pentru două persoane):

  • 240 g de spaghetti sau linguini
  • 4 pumni de vongole (un anumit tip de scoici, în Franţa li se spun palourdes) – cam 1 kg –spălate şi clătite bine în mai multe ape, pentru a îndepărta nisipul
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • o legătură de pătrunjel
  • o jumătate de pahar de vin alb sec

Puneţi un pic de ulei de măsline într-o oală de dimensiune medie şi când s-a încins adăugaţi ceapa tocată mărunt, un căţel de usturoi mărunţit şi un pic de pătrunjel. Lăsaţi puţin până când ceapa devine aurie.

Adăugaţi apoi scoicile, vinul alb şi acoperiţi oala cu un capac. Scoicile se vor deschide de la căldură. Puteţi amesteca uşor.

După ce s-au deschis toate scoicile, vărsaţi scoicile într-un castron, trecându-le printr-o strecurătoare, astfel încât să păstraţi lichidul în care au fiert şi în acelaşi timp să îndepărtaţi nisipul pe care l-au mai scos la fiert.

Fierbeţi în apă nesărată pastele pe care le-aţi ales, jumătate din timpul indicat pe cutie.

Într-o tigaie mai mare vărsaţi sosul păstrat de la scoici, adăugaţi al doilea căţel de usturoi mărunţit şi lăsaţi la foc mic, cât timp fierb deoparte pastele.

Scurgeţi pastele fierte pe jumătate şi adăugaţi-le în tigaie peste sosul de la scoici şi lăsaţi în continuare să fiarbă pastele încă jumătate din timpul normal indicat pe cutie.

Această metodă de fierbere va permite sosului să aibă o consistenţă mai groasă, datorită amidonului din paste.

În timp ce fierb pastele, scoateţi scoicile din cochilie şi păstraţi doar 2-4 pentru decor.

După ce au fiert pastele, luaţi tigaia de pe foc, adaugaţi scoicile, pătrunjelul tocat şi vărsaţi un fir de ulei de măsline. Amestecaţi uşor, puneţi în farfurii decorând cu scoicile păstrate în cochilii şi serviţi.

Merg de minune cu un pahar de vin alb.

Poftă bună!

 

LASĂ UN COMENTARIU
60 vizualizări