fbpx

Capitala Danemarcei, Copenhaga, este de departe cel mai mare oraș din țară. În mod evident, capitala cea mai relaxată din Scandinavia, Copenhaga, oferă o senzație europeană distinctă, o viață prietenoasă a străzii și o cultură unică de cafenele și restaurante, care vă va face să doriți să reveniți. Orașul este perfect pentru plimbări în timpul liber, pe jos sau pe bicicletă, acesta fiind și modul de transport preferat de foarte mulți danezi..

Copenhaga te va molipsi cu bună dispoziție, deoarece conform Raportului Fericirii în Lume emis de ONU în fiecare an, danezii sunt cea mai fericită națiune de pe Pământ, iar acest lucru cu siguranță îți va transmite și ție o stare de bine.

Când vine vorba de mâncare, Copenhaga este capitala cu cele mai multe restaurante cu stele Michelin. De aceea, dacă vizitați capitala daneză vă recomandăm să nu ratați o cină la Noma, numit de trei ori “cel mai bun restaurant din lume”. Și totuși, întrucât este destul de greu să găsești un loc liber aici, poți să alegi oricare dintre celelalte 15 restaurante cu stele Michelin, din Copenhaga.

În 2014 Copenhaga a fost desemnată Capitală Verde a Europei, așa că nu e de mirare că este un oraș super-eco, în care cetățenii sunt înnebuniți să recicleze totul. Unele magazine vând doar îmbrăcăminte făcută din fibre organice, iar cele mai multe dintre hoteluri au certificate eco și servesc mâncare organică.

Principalele obiective turistice Copenhaga 

Cu siguranță motivele pentru care merită să vizitezi acest oraş sunt numeroase, de la oamenii  foarte  fericiți, la  locurle unde să mănânci și nu în ultimul rând la obiectivele ce trebuie să le bifezi atunci când faci o vizită în capitala daneză.

1. Parcul Tivoli 

Este un parc de distracții pentru adulți și copii deschis tot timpul anului, Vei găsi aici de la carusele din lemn, cel mai vechi construit în 1914,  este încă funcțional, dar și mașnării moderne în care să crești nivelul de adrenalină.

2. Mica Sirenă

Este unul dintre cele mai cunoscute personaje din basmele legendarului scriitor danez Hans Christian Andersen. Statuia, de dimensiuni mici ce-i poartă numele, se află în parcul Churchill, așezată în vârful unei stânci rotunde în urmă cu aproape 100 de ani. Deși este foarte celebră sigur nu este și la fel de interesantă, însă cu siguranță merită văzută, mai ales că drumul până la ea este superb, prin parcuri și străzi colorate.

3. Muzeul Național

Este un muzeu absolut minunat și foarte complex, datorită expozițiilor din epoci diferite, precum epoca de piatră, de fier, era vikingilor, dar și datorită celor ce dezvăluie istoria modernă a Danemarcei.

4. Castelul Amalienborg- Schimbarea gărzii

Aș zice că schimbarea gărzii de aici este mult mai spectaculoasă decât cea din Londra. Aceasta are loc în fiecare zi la prânz, iar soldații străbat un traseu de la Castelul Rosenborg și până la Castelul Amalienborg.

5. Nyhavn

Un obiectiv turistic  de mare succes este și cartierul Nyhavn. Un canal mărginit de căsuțe colorate ce datează din secolul 17, transformate în restaurante cu terase și baruri cool la parter. Pescărușii planează în toate părțile, pe canal stau înșirate bărci mari de lemn, cu pânze, tinerii beau bere pe malul canalului și stau la povești, artiștii stradali cânta romanțe vechi, oamenii îmbrăcați elegant se plimbă lejeri pe malul lacului făcând poze din toate unghiurile, la peisajul superb.

6. Palatul Christiansborg

Este foarte impunător și găzduiește Parlamentul Danez, Curtea Supremă și Consiliul de Stat. Acesta este deschis vizitatorilor însă și familia regală îl utilizează pentru a găzdui diferite recepții și evenimente.

Dacă deja ți-am trezit interesul în privinţa capitalei daneze, îţi recomand să-ți programezi o vizită  în perioada  iulie – septembrie când vremea este excelentă. În afară acestei perioade, frigul şi ploile încep să domine oraşul. Însă sunt convinsă că indiferent de vreme, oricum vei avea o experienţă memorabilă.

 

LASĂ UN COMENTARIU
75 vizualizări