fbpx

Când vorbim despre dezvoltare personală,  aceasta poate dura toată viața. De aceea este important să îți faci timp pentru a fi bine intenționat în ceea ce privește dezvoltarea și prosperitatea ta personală. Vei descoperi că vei avea mai mult succes în plan profesional și mai ales  vei avea o perspectivă mai pozitivă asupra vieții în general.

Există mai multe moduri cum putem să ne îmbunătățim dezvoltarea personală: 

1. Învățați lucruri noi tot parcursul vieții

Indiferent de vârstă, dorința de a învăța mereu lucruri noi poate avea un impact pozitiv asupra întregii vieți. Învățarea poate avea loc sub mai multe forme, fie că este vorba că studiem un domeniu nou, că citim o carte sau ascultăm podcast-uri de dezvoltare personală.

Și chiar  dacă  mulți  dintre  noi suntem deja foarte ocupați  trebuie să ne  găsim mereu timp și resurse  pentru a contribui la  dezvoltarea  noastră.

Puteți aplică pentru o bursă

Puteți alege să participați  la  cursuri online sau  diverse  seminarii

Puteți  să vă  faceți un abonament la biblioteca centrală

Puteți  merge mai des la  teatru, la  galerii de artă  sau muzee

2. Implicați-va în acțiuni de voluntariat

Voluntariatul poate fi o experiență uimitoare, deoarece chiar dacă  îți oferi timpul tău altor oameni, poți însă să câștigi și să înveți noi abilități pe parcurs. Când faci voluntariat, poți învăța foarte multe lucruri de la oamenii cu care lucrezi. Și ce este și mai minunat , este faptul că este posibil să nu fi învățat niciodată acele lucruri. Când îi ajuți pe ceilalți, îți sporeșți și empatia și sănătatea emoțională și s-ar putea să descoperi că întreaga ta viziune asupra lumii se extinde.

3. Explorați locuri noi

Călătoria este o modalitate excelentă de a crește și de a schimba modul în care gândeșți. A merge într-o altă țară este ideal pentru dezvoltarea  personală,  pentru a descoperi obiceiuri, oameni și tradiții noi. Călătoriile te-ar putea chiar inspira în noi procese de gândire.

4. Gestionează modul în care îți petreci timpul

 Este ușor să-ți pierzi timpul și mulți  dintre noi  fac asta  în fiecare zi, fără să-și de-a seama de acest lucru. S-ar putea să simți că nu ai timp pentru ceva, dar asta nu este întotdeauna adevărat.

Găsind activități de mindfulness care vă îmbunătățesc rutina și se concentrează pe nevoile reale, pentru a deveni mai concentrat în timpul liber. De exemplu, încercați să petreceți mai puțin timp la televizor sau pe canalele de media. Încercați în schimb să citiți o carte bună, să vizionați un documentar, să faceți lucruri care simțiți că vă imbunatesc din punct de vedere personal. În loc să faci ceva care nu-ți solicită aproape deloc mintea sau corpul, gândește-te să faci ceva productiv, să mergi să te plimbi în natură sau să te antrenezi la o sală de sport.

5. Ai grijă de sănătatea ta

Este nevoie de disciplină pentru a avea grijă de ține, indiferent dacă mănânci corect sau faci sport. Totul este să prioritizezi lucrurile care sunt bune pentru ține, chiar dacă nu sunt cele mai ușoare. Trebuie să ai grijă de corpul tău, deoarece acest lucru va ajuta la bunăstarea mentală și vă menține corpul într-o stare bună.

A fi în formă vă poate ajuta de asemenea la creșterea personală, deoarece creșterea personală necesită adesea rezistență și putere. Asigurați-vă că aveți o dietă sănătoasă, că faceți mișcare în mod regulat, și că dormiți suficient în fiecare noapte. Pe măsură ce ești mai atent cu timpul tău, s-ar putea să descoperi că devine mai ușor să realizezi toate aceste lucruri care te  vor ajuta la o dezvoltare  personală mai rapidă și mai de succes.

 

 

LASĂ UN COMENTARIU
69 vizualizări