fbpx

Dacă îți place să călătorești și iubești aventura, atunci sigur trebuie să alegi ca destinație o vizită la Berlin. Deoarece este un oraș dinamic, boem și multicultural, foarte accesibil ca preț, Berlinul a devenit destinația favorită a tinerilor de pretutindeni.

Și chiar dacă Berlinul este unul dintre cele mai puternice economii din Europa, un city break aici, oricând în timpul anului, nu te va costa foarte mult.

Ce să vizitezi?

1. Zidul Berlinului și arta stradală

Zidul Berlinului este unul din simbolurile orașului, iar partea de est rămâne una dintre cele mai căutate atracții turistice.

Vei vedea aici lucrările (perfect legale) de tip grafiti și artă murală ,realizate de artiști din întreaga lume.

2. Checkpoint Charlie

De Checkpoint Charlie este legat un eveniment despre care se spune că ar fi putut transforma Războiul Rece în cel de-al treilea Război Mondial. Aici a avut loc cunoscuta confruntare a tancurilor, când armata americană și cea sovietică s-au aflat la un pas de a folosi armele. Din fericire însă, conflictul s-a stins după ce președintele John. F. Kenedy l-a contactat pe liderul rus Nikita Hrușciov și l-a convins să retragă tancurile.

3. Poarta Brandenburg și Memorialul Holocaustului

Poarta Brandenburg este astăzi simbolul unificării și al păcii. E locul în care mii de oameni au sărbătorit în noiembrie 1989 căderea zidului și reîntregirea Berlinului. Poarta Brandenburg e printre locurile preferate de turiști și localnici, care vin aici pentru a se relaxa, pentru a privi apusul sau pentru a participa la diverse evenimente artistice.

Foarte aproape de  Poarta Brandenburg se află Mermorialul Holocaustului, care comemorează într-un mod aparte moartea evreilor din timpul regimului nazist.

4. Piețele de vechituri

Oricând ajungi în Berlin în cursul anului, rezervă-ți dimineața de sâmbătă pentru o vizită la piețele de vechituri alături de localnici, unde vei trăi o experiență captivantă, mai ales dacă ești pasionat/ă de suveniruri, haine, obiecte de decor, viniluri, cărți rare sau obiecte unicat.

5. Insula Muzeelor

Un adevărat loc istoric și cultural, Insula Muzeelor este destinația perfectă pentru orice turist ajuns într-un city-break la Berlin oricând în timpul anului. Atracțiile cele mai deosebite sunt Muzeul Bode și Muzeul Pergamon, nelipsite de farmec și de controversă.

6. Potsdamer Platz 

Este o piață renumită pentru arhitectura futuristă și pentru centrul Sony. Este locul în care poți merge la film, poți sta la o cafea sau poți vizita Muzeul Filmului. Anual aici are loc Festivalul Internațional de film, prilej cu care se decernează ”Ursul de Aur”.

7. Viața de noapte 

Berlinul oferă multe lucruri de văzut și de făcut tuturor categoriilor de turiști. Restaurante cochete și liniștite, concerte de mare anvergură, spectacole mici de pe scena underground, teatru și film, toate acestea pot fi gustate în Berlin fără prea mare bătaie de cap.

Sper că ți-am făcut dor de călătorit, iar Berlin poate fi o idee perfectă pentru un city break anul acesta pentru tine.

 

LASĂ UN COMENTARIU
89 vizualizări