fbpx

Cu toții avem gânduri pozitive și negative în funcție de perioada în care ne aflăm în viața noastră.

Se spune că serotonina și dopamina sunt 2 hormoni pe care creierul îi secretă atunci când suntem fericiți. Dar ei sunt produși și atunci când suntem copleșiți de gânduri negative, însă, și în acest caz, în loc să facă bine organismului, cei doi hormoni generează durere și un disconfort accentuat.

Orice ai avea în viața ta: iubire, sănătate, timp liber, relații, bani, dacă nu ești conștient de darurile pe care le ai și dacă nu ești recunoscător pentru ele, nu vei simți bucuria vieții și nu vei putea profita pe deplin de ceea ce deja ai, iar gândurile negative îți vor invada mintea.

Important este însă să ne formăm obiceiuri și să ne construim unelte care să ne ajute să scăpăm de aceste gânduri negative.

Așadar ce putem face ?

1. Scrie într-un jurnal

Focusează-ți energia asupra lucrurilor pozitive . În loc să te preocupi și să pui energie în alimentarea gândurilor negative, mai bine te concentrezi pe lucrurile pozitive din viața ta. Poți nota într-un jurnal cel puțin 10 lucruri care îți vin în minte și pentru care ești recunoscător. Acestea pot  fi : familia, sănătatea ta , oportunitățile din viața ta și acele lucruri pe care le deții și care îți ușurează viața, etc.

2. Practică meditația

Se spune că meditația este lucrul cel mai ușor și la îndemână pe care îl putem face oriunde și oricând, așa încât să ne facem liniște în gânduri și să ne reîntoarcem la sursa  noastră de energie pozitivă. Așadar fă-ți un ritual de a practica măcar o dată pe săptămână meditația timp de 15- 20 minute.

3. Enumeră măcar 3 situații pozitive când te afli într-o situație de criză

Gândește-te la situații pozitive care s-ar putea întâmplă în locul celor negative la care te gândeșți acum, și de care te temi în acest moment. Încearcă să vizualizezi noile situații și să-ți redirecționezi atenția către ele.

4. Lasă-te distras,, Let it Go,,

Dansează sau ascultă melodia favorită –de cele mai multe ori acele idei geniale ne vin în minte atunci când ne deconectăm, acel ,,let it go,, pe care ar trebui să-l practicăm mai des. Așa că dă drumul la muzică și pentru câteva minute dă-ți voie să te detașezi de orice.

5. Practică Afirmarea de sine

Este cea mai recentă descoperire psihologică și se referă la capacitatea unei persoane de a se gândi la calitățile și la valoarea sa. Afirmarea de sine ajută la îmbunătățirea încrederii sociale și a autocontrolului și poate ajuta la eliberarea gândurilor negative.

 

 

 

 

 

 

LASĂ UN COMENTARIU
283 vizualizări