fbpx

Se știe că japonezii sunt o națiune longevivă. Ei arată extrem de bine chiar și la vârste înaintate și se pot lăuda cu o sănătate de fier datorită unei alimentații corecte.

Pornind de la această premiză, doctorul japonez Hiromi Shinya, a demonstrat că primul pas spre refacerea organismului este renunțarea la obiceiurile proaste.

El susține că întrebuințarea în alimentație a produselor animaliere și lactate influențează negativ starea de sănătate.

Acestea conțin grăsimi oxidate, și odată ce intră în intestine, sporesc numărul bacteriilor dăunătoare.
Acest fapt duce la formarea toxinelor și a radicalilor liberi, care pot provoca boli grave, precum cancerul și diabetul.

Specialiștii în nutriție nu susțin că este cazul să renunțăm definitiv la carne, ci spun că este mult mai important să stabilim un raport corect al alimentelor din meniul nostru zilnic.

Ei recomandă să echilibrăm alimentația astfel încât carnea să nu constituie mai mult de 10-15%, iar produselor de origine vegetală să le revină 89-90%.

Raportul optim al alimentelor din meniul zilnic ar fi:

1. Cerealele – 50%.

Acestea trebuie să fie prezente în meniu, deoarece conțin fibre și multe microelemente necesare organismului uman. Pentru a beneficia de maximum de nutrienți din cereale este bine să fie consumate în forma lor brută, adică preferabil cerealele integrale.

 

2. Fructele și legumele -între 30 – 40%.

Acestea sunt o sursă importantă de fibre, vitamine și microelemente indispensabile organismului uman. Este recomandat să fie consumate proaspete, întrucât procesarea termică reduce semnificativ cantitatea de vitamine.

3. Carnea – 10-15%.

Motivul pentru care produselor din carne le este atribuit un procent atât de mic în meniul zilnic este faptul că organismul nostru consumă mult prea multă energie pentru digerarea acesteia. Mai mult, consumul de carne duce la îmbătrânirea prematură a corpului, motiv pentru care este recomandat să înlocuim carnea cu peștele, deoarece acesta se digeră mult mai repede.

Pentru fiecare kilogram al masei corporale e nevoie de 1 g de produs proteic/zi de pește sau carne.
De asemenea, medicul recomandă să nu mai mâncăm pe fugă, căci orice mâncare trebuie să fie mestecată bine. Astfel, organismul va digera mult mai ușor alimentele consumate, plus că vom mânca mult mai puțin.

Trebuie menționat faptul că și consumul de apă are un rol esențial în menținerea sănătății corpului, deoarece apa hidratează membranele mucoase, sporește imunitatea și protejează organismul de viruși. Este obligatoriu să bem apă dimineață, înainte de micul dejun. Și foarte important: să nu sărim peste micul dejun, deoarece acesta contribuie la secreția bilei care s-a acumulat peste noapte.

Este recomandat să consumăm câte 500 ml de apă înainte de micul dejun, prânz și cină.

Este de la sine înțeles că datorită acestor schimbări importante, sănătatea se va îmbunătăți, iar corpul va fi mai tonifiat și mai puternic.

Așadar încercați  să vă reconsiderați meniul zilnic, să consumați alimente sănătoase, și să asimilați câteva obiceiuri utile și benefice corpului, pentru a fi mai sănătoși. Mai ales că aceste recomandări nu sunt deloc drastice și nu necesită eforturi foarte mari.

 

 

LASĂ UN COMENTARIU
295 vizualizări