fbpx

Liber la vacanță, liber la călătorii. De data aceasta am ales orașul Hamburg ca și destinație de vizitat. Hamburg este al doilea oraș ca mărime din Germania, după Berlin, fiind totodată și cel mai mare oraș port din Germania.

Hamburg, un oraș  cu aer maritim, străbătut de râuri, de lacuri și  canale numeroase pe care sunt  construite peste 2500 de poduri , depășește chiar și Veneția, la numărul de ambarcațiuni care acostează aici.

Așadar, dacă vreți un City break și nu ați ales încă destinația, atunci Hamburg  cu siguranță poate fi una dintre locațiile în care să mergeți.

Ce să vizitezi în Hamburg?

După cum v-ați dat deja seama, unul din principalele  obiective turistice din Hamburg este zona portului, deoarece o vizită în Hamburg nu poate fi completă fără un tur al portului. Pe lângă faptul că este al doilea cel mai mare din Europa, tot de aici vă puteți îmbarca pentru o plimbare romantică cu vaporașul. Recomandăm să faceți această plimbare mai ales pe înserat când portul devine un loc feeric, cu milioane de luminițe colorate de la ambarcațiunile și casele din zonă.

Lacul Alster

Este un alt obiectiv ce trebuie bifat, deoarece trece prin centrul Hamburgului, iar de-o parte și alta puteți vedea clădirile impunătoare cu acoperiș din cupru, dar și restaurante și cafenele, unde puteți să poposiți pentru o pauză de cafea sau o cină romantică.

Cartierul Deichstrasse

De asemeni nu trebuie să ratați nici zona cea mai veche a orașului, și anume Cartierul Deichstrasse, care se află fix în centrul orașului. Clădirile de aici datează încă din secolul al XIV-lea, și chiar dacă acestea au fost distruse în marele incendiu din 1842, au fost ulterior refăcute, de către autorități.

Galeriile  Kunsthalle

Kunsthalle este cea mai importantă galerie de artă din Germania și este situată în trei clădiri conectate între ele. Aici puteți vedea lucrări ale artiștilor secolului al XIV-lea, picturi olandeze, dar și opere de artă mai recente din secolul al XIX-lea.

Piața Beatles

Nu trebuie să ratați o plimbare în Piața Beatles din cartierul St.Pauli. Este pavată cu piatră cubică neagră pentru a semăna cu un vinil, și puteți vedea aici statuile tuturor membrilor Beatles: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, dar și basistul Stuart Sutcliffe și Pete Best.

Miniatur Wunderland

Aici veți descoperi 13 kilometri de cale ferată în miniatură, pe care circulă 900 de trenuri controlate digital. Oficial este cea mai mare cale ferată de acest fel, iar locația conține expoziții miniaturale de interes nu doar pentru copii cât și pentru adulți.

Muzeul Panoptikum

Este adevărat că nu este la fel de faimos ca și Muzeul Madame Tussauds din Londra, însă Panoptikumul din Hamburg este și el o atracție ce nu trebuie ratată. Aici veți putea vedea expuse figurile de ceară ale personalităților istorice contemporane.

Muzeul Maritim

Este o bijuterie arhitecturală din cărămidă roșie, în interiorul căruia puteți să descoperiți 3.000 de ani de istorie maritimă, și să faceți o vizită printre tainele navigatului și alte exponate fascinante din cadrul muzeului.

LASĂ UN COMENTARIU
779 vizualizări