fbpx

Se spune că o viață frumoasă începe cu un corp sănătos. Iar un corp sănătos înseamnă o alimentație sănătoasă, un somn liniștit, o respirație corectă, un control mai bun al stresului și o activitate sportivă de câteva ori pe săptămână.

Un vechi proverb chinezesc spune :,,timpul e prea scurt, așa că trebuie să o luăm mai încet,,. Însă pentru a învața cum să încetinim ritmul și să gestionăm stresul, trebuie să facem mai întâi câteva schimbări în viață noastră.

În primul rând trebuie să ne permitem nouă înșine să încetinim ritmul, să ne permitem să ne liniștim, așa încât să nu ne sacrificăm sănătatea fizică și mentală, crezând că fiind mereu în priză vom deveni din ce în ce mai productivi.

Totodată, trebuie să încetinim ritmul și să găsim timp pentru a ne bucura de frumusețile vieții. Dar pentru asta este nevoie să luăm o pauză din când în când, să fim recunoscători pentru tot ceea ce avem, pentru tot ce este în jurul nostru, și mai ales să respirăm.

Dar cum să facem acest lucru, cum să găsim acel calm și pace interioară, cum să fim din ce în ce mai liniștiți și mai puțin tensionați și stresați, când totul in jurul nostru este pe modul fast forward? Răspunsul este : Meditează.  Aceasta este o tehnică simplă, ieftină, la îndemână oricui, și care nu necesită un echipament special  sau o locație anume.

Meditația poate fi practicată de către oricine, indiferent unde se află–fie la o plimbare prin parc, fie când mergi cu autobuzul, ori ești într–o sală de așteptare, sau chiar înainte de o întâlnire mai dificilă.

Meditația poate deveni o metodă de păstrare a perspectivei pozitive, pe care o poți folosi toată viață. Iar cei care practică meditația în mod regulat o consideră o modalitate liniștitoare, echilibrată. În ultimii ani meditația a fost  acceptată de societate din ce în ce mai mult, nemaifiind astfel considerată ca ceva inutil.

Așadar pentru a profita la maxim de viață, trebuie să rămânem conectați cu noi înșine, iar pentru asta avem nevoie de detașare și de liniște. Când medităm, putem stabili o limita între noi și ceilalți, deoarece meditația ne ajută să vedem cum sunt evenimentele din viața noastră, în funcție de cum vrem noi să fie acestea, importante sau nesemnificative.

Există mai multe tipuri de meditație, iar această practică este cel mai bun remediu împotriva stresului și anxietății.

  1. O metodă eficientă de meditație poate fi prin respirație: inspiri lent în 4 timpi- apoi ții respirația timp de 4 secunde–si expiri lent în 4 timpi.

2. O altă metodă foarte des utilizată este ca de fiecare dată când îți vine un gând negativ, să îți spui încet în minte cuvântul ,,gândesc,,.

Un renumit călugăr tibetan, spunea că ,,meditația este crearea unui spațiu în care ne putem expune, este o atitudine a acceptării fundamentale a sinelui, în timp ce ne păstrăm inteligența esențială, devenind tot mai conștienți de emoțiile și situațiile din viața noastră,,.

 

LASĂ UN COMENTARIU
64 vizualizări