fbpx

Yoga este o practică antică ce include posturi fizice, tehnici de respirație, gândire pozitivă, meditație și relaxare. În ultimii ani însă, practica Yoga a devenit din ce în ce mai populară ca și formă de mișcare prin posturi ce îmbunătățesc starea fizică, oferind în același timp o stare de calm emoțional și pace interioară.

Deși există mai mult de 100 de forme diferite de Yoga, în Occident, astăzi se practică mai mult  „hatha yoga”. Unele dintre elementele hatha yoga includ Pranayama (respirația yoga), Asanas (pozițiile yoga) și Dhyani (meditație).

Indiferent de metoda aleasă, yoga este o modalitate excelentă de a întinde și întări corpul, de a concentra și relaxa mintea.

Yoga este pentru toată lumea, indiferent dacă ai mai făcut sau nu sport înainte. Practica yoga se poate face independent sau combinată cu rutina obișnuită de antrenament.

Yoga poate fi efectuată acasă cu ajutorul unor cursuri online ghidate sau la sala. Dacă alegeți să practicați Yoga din confortul casei voastre, atunci trebuie să țineți cont de următoarele recomandări :

Configurarea Spațiului

Deoarece este important să vă asigurați că aveți un spațiu pregătit pentru a practica, încercați să găsiți o zonă cât mai confortabilă pentru a face yoga. Locul ales poate să fie în dormitor, pe balcon sau chiar camera de zi, însă indiferent de locul ales, acesta trebuie să fie cât mai liber și mai liniștit, așa încât nimic să nu vă distragă atenția.

 Echipamentul Necesar

Pentru orice practică yoga, cel mai important lucru este să aveți o salteluță de yoga cu o prindere cât mai bună de sol. Acest lucru ajută să nu alunecați în timp ce vă exersați asanele. Ca începător, este recomandat să folosiți și un bloc de yoga, care vă poate ajuta să avansați ușor în asanele mai dificile.

Înainte de a începe practica yoga, recomandarea este să vă familiarizați cu unele asane yoga, pe care să le puteți stăpâni ca începători. Cunoașterea anumitor poziții în yoga și cum să le faceți vă ajută să începeți mai ușor practica yoga.

Printre cele mai cunoscute și mai simple asane cu care să începeți Practica Yoga sunt următoarele:

Child’s pose

Sau așa cum este denumită în limba română ,,Poziția copilului,, este o asană care deschide inima și calmează corpul și mintea.

Downward Dog

Sau ,,Postura câinelui cu fața în jos,, este una dintre cele mai cunoscute asane în yoga și ajută foarte mult la forța și flexibilitatea corpului.

Plank pose

Postura de planșă în yoga, este o postură full-body, ce ajută în mod special la întărirea musculaturii abdominale și a brațelor.

Baby Cobra

Este o postură care deschide pieptul și întărește musculatura spatelui.

Warrior I

Sau ,,Războinicul I,, este o asană care vă va întări musculatura picioarelor și vă întinde șoldurile și partea superioară a corpului.

Beneficiile YOGA

Yoga ajută foarte mult la creșterea mobilității articulațiilor și a mușchilor. Multe posturi de yoga includ întinderi de lungă durată. In concluzie, practica yoga poate duce la o mai mare flexibilitate a întregului corp.

Practicarea regulată de Yoga aduce conștientizare și control asupra respirației.

De asemeni practicarea asanelor din Yoga ajută la îmbunătățirea posturii, și în același timp reduce stresul și anxietatea.

Yoga este foarte bună pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece în funcție de intensitatea practicii yoga, aceasta vă poate crește ritmul cardiac.

Cu ajutorul exercițiilor de meditație, Yoga calmează mintea și îmbunătățește dispoziția generală și bunăstarea.

Pranayama (respirația yoga) ajută la îmbunătățirea capacității de concentrare și calmare a minții.

Că începător, este posibil să nu știți de unde să începeți cu practica yoga. De aceea este recomandat să începeți cu primul pas și anume practicarea unor poziții obișnuite de yoga. Aceste poziții ajută în a vă familiariza cu modul în care funcționează și se simt ele în corpul vostru. Important este să aveți răbdare cu voi, cu corpul și mintea voastră, și să continuați să exersați de la o zi la alta.

Citește articolul: exercitii de yoga pentru incepatori

 

LASĂ UN COMENTARIU
138 vizualizări